Steeds meer tablets op Android

Steeds meer tablets op Android

Gepubliceerd: zondag, 23 oktober 2011
Door: Pim Hilferink

Share |

Volgens recente cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytic draait inmiddels 27 procent van alle tablets op Android. Apple's iPad blijft met 67 procent ruimschoots marktleider, maar leverde in vergelijking met het derde kwartaal van 2010 21 procent marktaandeel in.

Tegenover het dalende marktaandeel stond overigens wel een stijging van de verkoop in absolute aantallen; de afgelopen drie maanden gingen er wereldwijd ruim 11 miljoen iPads over de toonbank. In Q3 2010 waren er dat nog 4,2 miljoen. In diezelfde periode werden rond 100.000 Android tablets verkocht, tegenover 4,5 miljoen stuks in Q3 2011.

In het belangrijke vierde kwartaal, waarin de eindejaarsverkopen plaatsvinden kan het marktaandeel van Android-tablets wellicht nog wat sneller groeien ten koste van Apple, omdat onder meer Samsung nog met nieuwe tablets op de markt komt. De nieuwe iPad 3 wordt niet eerder dan voorjaar 2012 verwacht. 

De overige mobiele besturingssystemen zoals WebOS, Window Mobile en BlackBerry spelen nauwelijks een rol. WebOS is inmiddels door HP aan de kant gezet, RIM veroverde met de PlayBook niet meer dan 1 procent van de markt en Microsoft moet momenteel genoegen nemen met een verwaarloosbare 2 procent martkaandeel. Windows 8 moet volgend jaar voor een significante ommekeer zorgen als Microsoft nog een rol van betekenis in de tabletmarkt wil gaan spelen.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen