Samsung doorbreekt grens 300 miljoen mobiele telefoons

Samsung doorbreekt grens 300 miljoen mobiele telefoons

Gepubliceerd: zondag, 11 december 2011
Door: Pim Hilferink

Share |

Nog voor de eindejaarsverkopen goed en wel van start zijn gegaan heeft de Koreaans elektronicafabrikant Samsung de mijlpaal van 300 miljoen mobiele telefoons in één jaar al bereikt. Dat heeft het bedrijf zondag laten weten, zo berichtte de Koreaanse nieuwssite Xinhua gisteren.

Vorig jaar bleef de teller nog steken op een totaal van 280 miljoen mobieltjes. "We zijn ongelooflijk trots op deze record-verkoopmijlpaal en we hebben hiermee onze verkoopdoelstelling overschreden”, zei Shin Jong-Kyun, president en hoofd van de mobiele communicatie-afdeling van Samsung. “En we kijken er nu al naar uit om dit succes in 2012 te overtreffen." 

Samsung's groei ten opzichte van 2010 is vooral te danken aan het succes van de Galaxy S-serie. In september werd bekend dat het Koreaanse bedrijf binnen vijf maanden 10 miljoen exemplaren van de smartphone Galaxy S II wist te verschepen. Met die cijfers is de Galaxy S II de snelstverkopende smartphone die Samsung ooit heeft uitgebracht. Ook de Galaxy S I ging meer dan 10 miljoen keer over de toonbank, maar daarvoor was meer tijd nodig.

Samsung heeft de uitsplitsing van de 300 miljoen stuks in feature-phones en smartphones nog niet vrijgegeven, maar het aantal smartphones zal naar verwachting de schattingen voor dit jaar overtreffen.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen