HP webOS wordt open source

HP webOS wordt open source

Gepubliceerd: zondag, 11 december 2011
Door: Pim Hilferink

Share |

Computerfabrikant HP maakt het bij de overname van Palm verwordven besturingssysteem webOS beschikbaar als open source-software. Daarmee neemt het bedrijf definitief afscheid van de eerdere ambities om webOS naast Windows standaard te installeren op alle PC's en tablets van het bedrijf.

Het van oorsprong voor mobiele toepassingen ontwikkelde webOS was nooit een echte bedreging voor de concurrerende besturingssysteme iOS van Apple en Android van Google. HP maakte dan ook afgelopen augustus bekend om t stoppen met de verdere ontwikkeling en trok eveneens de stekker uit het op de op webOS draaiende Touchpad tablet.

Sindsdien heeft HP diverse pogingen ondernomen om andere fabrikanten, zoals Samsung en HTC, te interesseren voor het systeem, maar die zijn op niets uitgelopen, getuige het besluit om van webOS nu een open source besturingssysteem te maken. Door het kosteloos aanbieden van het besturingssysteem hoopt HP de belangstelling van meer klanten en vooral ook app-ontwikkelaars te wekken.

Ook HP zelf wil de nieuwe variant van webOS gaan toepassen en - zij het op beperkte schaal - in de ontwikkeling blijven investeren. Waarschijnlijk stapt HP toch weer in tablets. Tegenover de Amerikaanse nieuwsite The Verge verklaarde CEO Meg Whitman afgelopen vrijdag weten: "Ik denk niet dat we weer de smartphonebusiness in zullen gaan." 


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen