Panasonic maakt rentree in markt smartphones

Panasonic maakt rentree in markt smartphones

Gepubliceerd: vrijdag, 09 december 2011
Door: Joost Biederman

Share |

Het elektronicaconcern Panasonic komt volgend jaar met een smartphone bestemd voor de verkoop in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Het bedrijf heef zes jaar geleden de stekker getrokken uit zijn smartphone-activiteiten buiten de Japanse thuismarkt.

De mobiele telefoon waarmee Panasonic de aanval op de gevestigde orde van smartphonefabrikanten in gaat zetten, zal voorzien zijn van het Android-besturingssysteem van internetconcern Google. Dat heeft Fumio Ohtsubo, president van de Japanse fabrikant, laten weten. Hij denkt dat Panasonic een aardig graantje zal kunnen meepikken van de populariteit van de slimme mobiele telefoons, ondanks het feit dat er diverse grote concurrenten - zoals Apple, Samsung en Nokia - in het specifieke segment actief zijn.

“Ik verwacht dat wij in de periode 2012-medio 2016 circa 15 miljoen smartphones gaan verkopen”, meent topman Ohtsubo. Met dergelijke aantallen zou Panasonic een van de kleinere spelers op het gebied van smartphones blijven. Marktonderzoeksbureau IDC verwacht dat er in 2011 wereldwijd alleen al een slordige 472 miljoen smartphones over de toonbank gaan. Dat aantal moet in 2015 groeien tot zo’n 982 miljoen exemplaren.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.



Divide Internetoplossingen