Beste Product awards voor Samsung, Apple en Nokia

Beste Product awards voor Samsung, Apple en Nokia

Gepubliceerd: woensdag, 07 december 2011
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

De Samsung Galaxy SII is volgens de Nederlandse vakpers de beste smartphone en zelfs ‘het beste elektronicaproduct’ van 2011. Dat is de uitkomst van de productverkiezing van website Beste Product.nl. In de top drie waren er verder awards voor de iPad 2 (2e plaats) en de Nokia Lumia 800 (3e). De website vroeg ruim vijftig journalisten en reviewers om hun mening.

De awards werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De jury prees de Galaxy SII vanwege zijn snelheid, soepele gebruikservaring, dunne vormgeving, vele mogelijkheden en
uitmuntende foto- en videokwaliteit. Opvallend is de derde plaats voor Nokia, dat recent pas de Lumia 800 uitbracht. Vorig jaar kregen de Finnen nog de award voor het slechtste merk, maar kennelijk zijn ze hard op weg terug.

In de top tien zien we Apple nogmaals terugkomen op de vierde plaats, met de iPhone 4S en op een gedeelde tiende plaats met de MacBook Air. Opvallend is naar ons idee het ontbreken van Sony Ericsson op de lijst, dat het afgelopen jaar toch verschillende goede smartphones introduceerde. Sony pakt echter wél de vijfde plaats met de Tablet S. Ook zien we opmerkelijke producten terug, zoals de voor ons onbekende Lytro Lichtveldcamera op de zesde plaats. De top tien wordt gecomplementeerd met de HTC Sensation XE (7e), Sonos Play:3 (8e), Samsung Galaxy Note (9e) en de Sony NEX 5n / Apple Macbook Air (10e).

Ook waren er awards voor de slechtste producten en merken van 2011. Zo werd de Acer Iconia Tab W500 verkozen tot het slechtste product van 2011 vanwege de combinatie van Windows 7 en slecht ontwerp. RIM/ BlackBerry kreeg de award voor het slechtste merk van 2011, vooral ingegeven door de storingen waarmee het bedrijf recentelijk te kampen had.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen