Patentenbedrijf wil stop op verkoop HTC-telefoons in Duitsland

Patentenbedrijf wil stop op verkoop HTC-telefoons in Duitsland

Gepubliceerd: woensdag, 07 december 2011
Door: Joost Biederman

Share |

Fabrikant HTC moet mogelijk een stevige omzetderving in Duitsland onder ogen zien. Tenminste, als het aan IPCom, een bedrijf dat grossiert in patenten, ligt. Het Taiwanese bedrijf zou namelijk inbreuk maken op meerdere patenten die in het bezit zijn van IPCom.

Patenbedrijf IPCom heeft de grotere retailers in Duitsland inmiddels verzocht de verkoop van HTC’s mobiele telefoons te staken. Ook is de onderneming naar de rechtbank in de Duitse stad Mannheim gestapt om via juridische weg een verkoopverbod te bewerkstelligen. Volgens HTC betreft de klacht van IPCom slechts één model uit zijn reeks mobiele telefoons. Het apparaat in kwestie zou al niet meer in Duitsland worden verkocht. Het is nog onduidelijk of de verschillende Duitse winkelketens gehoor zullen geven aan het verzoek van IPCom. HTC verkoopt jaarlijks een slordige twee miljoen smartphones in Duitsland. De daar geboekte omzet is goed voor 4 tot 5 procent van de totale verkoopresultaten van de Taiwanese fabrikant.

IPCom en HTC zijn geen onbekenden van elkaar. Al in 2009 is het tot een juridisch gevecht tussen het duo gekomen. De Duitse rechtbank in Mannheim stelde destijds IPCom in het gelijk en veroordeelde HTC tot boete van 250.000 euro per dag dat het inbreuk bleef maken op IPCom’s patenten. Het ging hier om intellectueel eigendom op het gebied van UMTS-technologie.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen