RIM verlaagt winstverwachting

RIM verlaagt winstverwachting

Gepubliceerd: maandag, 05 december 2011
Door: Joost Biederman

Share |

Fabrikant Research in Motion houdt voor het lopende boekjaar rekening met een stevige teruggang in de winst. Dit heeft de maker van de BlackBerry-smartphones laten weten.

Voor Research in Motion (RIM) zal 2011 niet als een geweldig jaar in de bedrijfshistorie worden bijgeschreven. Het Canadese bedrijf heeft het afgelopen jaar te kampen gehad met achtereenvolgens zwakke financiële prestaties, activistische aandeelhouders, een wereldwijde storing in zijn dienstverlening en teleurstellende verkoopcijfers van zijn eerste tabletcomputer (de PlayBook). Die aaneenschakeling van gebeurtenissen heeft er voor gezorgd dat het bedrijf circa 410 miljoen Amerikaanse dollars aan onvoorziene kosten in het boekjaar moet nemen.

Het een en ander heeft er nu toe geleid dat de fabrikant zich genoodzaakt ziet om voor zijn gehele boekjaar de winstverwachting danig te verlagen. Daar waar het eerder nog sprak van een winst die ongeveer tussen de 1,20 en 1,40 dollar per aandeel zou bedragen, wordt nu gedacht aan een winst die vermoedelijk onder de 1,20 dollar per aandeel uit gaat komen. De winstwaarschuwing is RIM niet in dank afgenomen door industrie- en beursanalisten.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen