Opnieuw verlies voor Nokia

Opnieuw verlies voor Nokia

Gepubliceerd: donderdag, 20 oktober 2011
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Nokia heeft in het derde kwartaal opnieuw verlies geboekt. Dat bleek uit de presentatie van de kwartaalcijfers vandaag. In het tweede kwartaal makte Nokia ook al verlies. De cijfers waren wel beter dan analisten vooraf verwacht hadden.

Nokia heeft te kampen met teruglopende verkopen door de sterke concurrentie op de smartphonemarkt. In het derde kwartaal van 2011 daalde het aantal verkochte mobiele telefoons met 25 procent op jaarbasis. Vooral op de smartphonemarkt heeft Nokia het momenteel zwaar. Binnenkort zullen de eerste Nokia’s op Windows Phone uitkomen, waarmee de Finnen een nieuwe strategie kiezen. Op de markt voor de ‘domme’ mobieltjes doet Nokia nog wel goede zaken.

Het nettoverlies in het derde kwartaal kwam uit op 68 miljoen euro. De omzet daalde met 13 procent tot bijna 9 miljard euro. De gemiddelde verkoopprijs van een mobiele telefoon was in het derde kwartaal 51 euro, tegenover 65 euro een jaar eerder. Ondanks het negatieve resultaat reageerden beleggers enthousiast op de cijfers: een aandeel Nokia noteerde vanmiddag 10 procent hoger.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen