Nettowinst Apple gestegen, verkoop iPhone gedaald

Nettowinst Apple gestegen, verkoop iPhone gedaald

Gepubliceerd: donderdag, 20 oktober 2011
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Apple presenteerde eerder deze week de kwartaalcijfers over het derde kwartaal. Het bedrijf blijft goede zaken doen: de nettowinst steeg met 54 procent. Wel verkocht het bedrijf minder iPhones dan analisten verwacht hadden.

Voor het eerst sinds de introductie liep het aantal verkochte iPhones terug. In het vorige kwartaal verkocht Apple er 20,3 miljoen, het afgelopen kwartaal waren het er 17,1 miljoen. Geruchten over de introductie van een iPhone 5 hebben hier vermoedelijk voor gezorgd.

Ondanks dat boekte Apple goede resultaten: de nettowinst in het afgelopen kwartaal bedroeg 6,6 miljard dollar. Een jaar eerder was dit in dezelfde periode 4,32 miljard dollar. De omzet steeg met 39 procent tot ruim 28 miljard. Een jaar eerder was dit nog 20,34 miljard. Hoewel de cijfers positief zijn, blijven ze achter bij de verwachting van analisten, die op 29,3 miljard dollar hadden gerekend.

Apple, dat vorige maand topman Steve Jobs verloor, introduceert deze maand een nieuw model van de iPhone, iPhone 4S. In het eerste weekend na de introductie verkocht Apple meer dan vier miljoen toestellen. In Nederland is de nieuwe iPhone vanaf 29 oktober beschikbaar. De voorverkoop start op 21 oktober.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen