Samsung Galaxy Nexus op Android 4 gepresenteerd

Samsung Galaxy Nexus  op Android 4 gepresenteerd

Gepubliceerd: woensdag, 19 oktober 2011
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Samsung en Google hebben woensdagnacht in Hongkong de Samsung Galaxy Nexus op Android 4.0 Ice Cream Sandwich officieel aangekondigd. Opvallend zijn nieuwe functies als Face Unlock via gezichtsherkenning en geïntegreerde NFC-technologie. De Samsung Galaxy Nexus is vanaf december in Nederland verkrijgbaar.

De nieuwe Android-versie, Ice Cream sandwich, is zowel geschikt voor smartphones als voor tablets, en zal als eerste op de Galaxy Nexus geïnstalleerd zijn. De nieuwe versie heeft volgens Google een volledig nieuwe look & feel, en bevat veel nieuwe functies zoals multitasking, een vernieuwde browse-ervaring en NFC-ondersteuning. Ook is er een nieuwe People app aan boord, die foto’s en statusupdates toont. Ook is er cloud-synchronisatie aanwezig.

Leuke nieuwe feature in Android Ice Cream is Face Unlock waarmee je via gezichtsherkenning je telefoon kunt ontgrendelen. Ook ondersteunt de nieuwe Android-versie NFC-technologie om op korte afstand informatie uit te wisselen. Ook mobiel betalen maakt gebruik van NFC.

De Samsung Galaxy Nexus wordt het topmodel, met een 4,65 inch Super AMOLED-scherm dat goed is voor een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Galaxy Nexus wordt aangedreven door een 1,2 GHz dual-core processor, zodat ‘ie snel genoeg moet zijn voor multitasking en HD-video. Voor het maken van foto’s en filmpjes is er een 5-megapixelcamera aan boord.

Vanaf november zal de uitrol van de Galaxy Nexus in de VS en Azië beginnen. In december wordt het toestel in Nederland in de winkels verwacht. De adviesprijs bedraagt 649 euro.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen