Colt breidt Europese cloud-services uit

Colt breidt Europese cloud-services uit

Gepubliceerd: maandag, 17 oktober 2011
Door: Pim Hilferink

Share |

Colt, het information delivery platform voor Europese bedrijven, gaat haar enterprise cloud-services uitbreiden naar het vasteland van Europa. De enorme groei in cloud computing maakt de implementatie van cloud-services in Europa een unieke uitdaging en kans. De verbreding van de dienstverlening zorgt ervoor dat klanten voortaan overal en altijd gegevens kunnen opslaan en opvragen.

Colt biedt klanten al speciale privťclouds en public cloud-services op basis van de vCloud Datacenter-service van VMware. Met de uitbreiding van Colts enterprise cloud-services vanuit het Verenigd†Koninkrijk†naar het Europese vasteland kunnen klanten tegen het einde van 2012 gebruik gaan maken van private cloud-services die worden geleverd door lokale datacenters. Zodoende hebben klanten de mogelijkheid gegevens op te slaan in het land van waaruit zij opereren, zodat zij tegemoet kunnen komen aan de lokale nalevingsvereisten en belastingregels. Bovendien kunnen zij zo beter het hoofd bieden aan de IP-uitdagingen als gevolg van gegevensbescherming, en aan contractuele vereisten die voortvloeien uit het plaatsen van gegevens in de cloud in heel Europa optimaal voldoen.

Klanten van Colt maken†in heel Europa al gebruik van cloud-services voor projecten, zoals het testen en ontwikkelen van nieuwe services, het uitvoeren van onafhankelijke projecten die snel moeten kunnen geschaald zonder de bouw van grote serverplatforms, en het optimaliseren van kostenbesparingen die met gebruikmaking van virtualisatie†zijn verwezenlijkt.†
Het programma voorziet ook in capaciteit voor andere beheerde it-services, zoals on-demand opslag van grote hoeveelheden gegevens, waarmee de kosten en hoeveelheid benodigde resources voor gegevensanalyse en disaster-recovery aanzienlijk worden verminderd. Dankzij de lokaal gehoste cloud-services van Colt hoeven klanten alleen aanspraak te maken op de opslagdiensten†die ze nodig hebben, zodat de noodzaak voor een stand-by serverinfrastructuur voor eventuele recovery†wordt verminderd.

Volgens Carl Robertson, Chief Marketing Officer bij Colt, richten†klanten†zich steeds vaker op cloud computing als ondersteuning voor bedrijfstransformaties. Maar men wordt zich er steeds meer van bewust,†dat cloud computing niet de oplossing is voor alle problemen. 'Waar klanten eigenlijk naar vragen is een information delivery platform, een manier om netwerken, datacenters en it-services met elkaar te combineren. Ze hebben meer flexibiliteit nodig en moeten tegelijkertijd de controle houden over hoe en waar de informatiestromen in het bedrijf lopen. Op die manier kan de cio zich richten op het behalen van maximaal voordeel uit informatie in plaats van het beheren van een infrastructuur,'†aldus Robertson.

Dan Chu, vice president Cloud Infrastructure en Services bij VMware, toonde zich†verheugd†dat Colt† zijn cloud-diensten uitbreidt om aan de behoeften van haar Europese klanten te voldoen.†Colt is VMware's†wereldwijde Service provider van het jaar.†'Dankzij de uitbreiding van Colts cloud-services kunnen Europese bedrijven een hybride cloud creŽren die zowel de eigen VMware-omgeving als een veilige, door Colt geleverde infrastructuur omvat voor on-demand schaalbaarheid en een grotere bedrijfsefficiŽntie,' zo verklaarde Chu.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen