Sms'en zonder beltegoed met Belme8008

Sms'en zonder beltegoed met Belme8008

Gepubliceerd: donderdag, 27 mei 2010
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Belme8008 is een nieuwe dienst waarmee prepaidbellers gratis sms’jes kunnen versturen. Het gaat om zogenaamde ‘Bel-me-sms’jes’, met een verzoek om de afzender terug te bellen. Het idee is dat prepaidbellers zonder beltegoed zo toch contact met anderen kunnen leggen.

Door een sms naar 8008 te sturen met daarin het nummer van een contactpersoon, zal Belme8008 een sms naar die persoon sturen met het verzoek om terug te bellen. “Ik wil je graag spreken maar mijn beltegoed is bijna op. Wil je me bellen op mijn nummer 0612345678? Dit is een gratis Bel-me-sms van 8008” wordt als voorbeeld bericht op de website gegeven. Ook de afzender ontvangt een gratis bevestiging. Vermoedelijk zullen hier ook commerciële boodschappen aan toegevoegd worden, zo staat in de disclaimer te lezen.

Als afzender wordt het nummer van degene die graag gebeld wil worden getoond. Misbruik wordt hiermee voorkomen. De dienst is een initiatief Telconnect en wordt gelanceerd in samenwerking met T-Mobile en Vodafone, maar werkt met nagenoeg alle mobiele netwerken. Alleen Lebara en Tele2 bellers moeten nog even geduld hebben voordat de dienst ook op hun netwerk in gebruik wordt genomen.


Reacties (1)

Door jen - zondag, 27 augustus 2017 07:01

Bel mij nou nu ook ik kan helemaal niks meer nu nu mu bellen

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen