iOS 11, meer features en nieuwe verbeteringen

iOS 11, meer features en nieuwe verbeteringen

Gepubliceerd: dinsdag, 03 oktober 2017
Door:

Share |

Met de introductie van iOS 11 is Apple’s besturingssysteem weer bijgewerkt en moet het weer een jaar meegaan. Zoals de hele mobiele markt, kampt ook Apple met het probleem dat verbeteringen niet direct veel nieuwe features introduceren.
Belangrijke veranderingen beperken zich dan ook vaak tot de besturingslaag en de menu’s. Zo is het bekende control panel configureerbaar geworden en zijn er veel meer features aan toe te voegen. Ook de NFC-functie is nu verder opengezet waardoor applicatie ontwikkelaars deze hardware functie in beperkte mate kunnen gaan gebruiken.  Betaalfuncties zoals de OV-chipkaart zullen er nog geen baat bij hebben omdat het nog te dichtgespijkerd blijft.

Ook is nieuw dat de apps simultaan gebruik kunnen maken van wifi en het mobiele internet. Over twee onafhankelijke paden wordt waar mogelijk data vanaf de telefoon naar de server van de mobiele operator en applicatieontwikkelaar gestuurd. De feature is niet helemaal nieuw, Siri gebruikte het al, maar ook nu kunnen onafhankelijke applicatieontwikkelaars er gebruik van maken. De oudere 32 bits applicaties zijn nu definitief in de ban gedaan waardoor iOS11 een volledig 64 bits omgeving geworden is.

Voor iPad-gebruikers zijn er veel verbeteringen die gebruikt worden om het verschil tussen een tablet en een PC te verkleinen. Multitasking is nog verder ondersteund, onder andere door de toevoeging van drag and drop. Ook de app switcher is in het control paneel geïntegreerd waardoor er een veel uniformere structuur ontstaat.

Alle cloud storage (zoals Box, Dropbox, iCloud, Stack) zijn nu in een beheer app samengevoegd. Dit maakt het gebruik overzichtelijk en creëert uniformiteit.  Het toetsenbord is veranderd doordat toetsen met dubbele functie zonder het indrukken van een tweede knop gebruikt kunnen worden.

Handig is de functie dat screenshots direct bewerkt kunnen worden nadat ze gemaakt zijn. Snelle markeringen zijn met de standaard bewerkingsfuncties aan te brengen waarna het resultaat direct kan worden verzonden. Hierdoor worden veel handelingen uitgespaard. Een andere leuke verbetering is dat QR-codes direct met de camera app uitgelezen kunnen worden. Handig bij bijvoorbeeld het inloggen op een beveiligde wifi-omgeving.

De Core ML (Core Machine Learning) brengt samen met de ARKit artificial intelligence weer een stap verder door de ontwikkelaars een omgeving te bieden waar de functie eenvoudig aan te spreken, en dus te implementeren is. Argumented reality zal daarmee prominenter worden. Dit past in Apple ambities om kunstmatige (artificial) intelligentie en argumented reality als speerpunt te kiezen voor toekomstige ontwikkelingen. De gezichtsherkenning van de aangekondigde iPhone X is een duidelijk voorbeeld van het gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentie.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen