RoutIT Vision 2017 van start

RoutIT Vision 2017 van start

Gepubliceerd: maandag, 25 september 2017
Door: HP van Tilburg

Share |

Perfecte show, Transform naar new business

 

RoutIT Vision is een begrip in resellerland. Het event bestaat uit een grote expo met meer dan 45 standhouders en een serie presentaties vanuit RoutIT waarin de innovaties getoond worden. Deze show wordt in eigen huis in Ede 4 dagen herhaald om iedere RoutIT partner een kans te geven om op een geschikt moment langs te komen.

Volle bak, mooie show
Op de eerste dag dat RoutIT Vision zijn deuren open deed was de presentatiezaal direct helemaal gevuld. In de mail vooraf met de uitnodiging had één van de twee directeuren Marc Kruijs ons al enthousiast gemeld dat het volle bak zou worden. Niets te veel gezegd dus. Tot ver achter in de zaal konden de mensen aanschuiven om de presentaties rondom het thema van 2017 -Transform -mee te maken. Voor wie al eens bij RoutIT Vision is geweest, weet dat er niets aan het toeval wordt overgelaten. De audiovisuele ondersteuning is top, de video’s zijn helemaal af en de visuals knallen van het enorme Led-scherm. De eigen mensen die spreken hebben hun teksten zeer goed voorbereid en vervallen feitelijk nooit in een stotter. Kortom, het is een show zoals je die normaal vaak in de US meemaakt, maar niet in ons polderlandje. Daaruit blijkt ook de professionaliteit en ambitie die RoutIT ook uitstraalt in de roadmap en de automatisering die het aan haar partners biedt. Voor wie dit leest en het ook nog wil meemaken: op dinsdag 26 en woensdag 27 september zijn nog enkele plekken. Aanmelden kan voor ICT resellers via marketing@routit.nl.

Inhoud presentaties
Alle productmanagers van RoutIT krijgen tijdens hun presentaties de kans om de innovaties en speciale offers toe te lichten. Dat gaat met leuke metaforen en praktische cases gepaard. Directeur Paul Velders deed de aftrap waarin hij de toehoorders welkom heette op het podium van de transformatie. “De digitale transformatie is in volle gang en dat betekent voor u als ICT partner en adviseur veel kansen, maar ook de noodzaak om het goede voorbeeld te geven en u heel snel aan te passen”, zei hij onder meer. En daarmee was direct ook de rode draad van de middag te pakken. In alle volgende presentaties werden de nieuwe producten en processen getoond. RoutIT besteedt veel aandacht aan de automatisering van de automatisering, waarmee we bedoelen dat de processen voor de ICT partners vanuit onder meer de portal IRMA steeds eenvoudiger worden gemaakt. Marc Kruijs kondigde tijdens zijn afsluitende presentatie aan dat er ook een app komt waarin eindgebruikers hun RoutIT diensten makkelijker kunnen gaan managen. Uiteraard wel met een link naar en supervisie van de ICT-partner. Verder werd in de presentaties een mooie opbouw gekozen langs nieuwe breedband aansluitmogelijkheden met onder meer een nieuwe samenwerking met CAIW en proposities met KPN, Eurofiber en Tele2. Ook mobiele connectiviteit kwam volop aan bod, met onder andere uitgebreide data only abonnementen. Daarboven op kan uiteraard VoIP van Broadsoft, Office 365 en de twee jaar geleden gestarte 247Alarm meldkamerdiensten aangesloten worden. Het verkopen van deze 247 diensten is ondertussen van een rariteit – new business- naar een hele logische stap gemaakt. Dat heet dan toch wel een knap staaltje business development. En dat is toch wat ICT resellers in een tijd van dalende marges op vast en mobiel goed kunnen gebruiken. Frank Ruigrok gaf op de voor hem zo kenmerkende inspirerende wijze nog een lezing over hoe je als reseller heel handig producten kunt stapelen en zo meer service kan combineren met een betere marge en grotere lock-in bij de eindklant: “RoutIT doet daar de komende tijd een mooie stapelkorting boven op.” Duidelijk is dat RoutIT al lang geen VoIP leverancier meer is, maar een full service provider waarmee resellers een zeer breed pallet aan diensten kunnen aanbieden aan de eindklant. En zo worden ze zelf van reseller naar de status managed service provider (MSP) geholpen.

Veranderen, maar ook tradities
Na afloop van de presentaties praten we onder het genot van een colaatje even na met Marc Kruijs en Paul Velders. “Weet je wat het is, er is eigenlijk geen andere weg te gaan voor ICT-partners dan met ons-mee-te-transformeren en nieuwe diensten als 247Services en Office 365 aan te bieden. De marges op traditionele telecomproducten als vast en mobiel staan onder druk. En het mooie is dat we vandaag hebben aangekondigd dat we 247Alarm feitelijk gratis mee gaan leveren met onze internetaansluitingen. Hoe mooi kun je het hebben. Maar daarmee laten we het niet, want we bieden alle ingrediënten om de digitale werkplek samen te stellen en te onderhouden. VoIP is daarmee slechts één van de applicaties, zij het wel een hele belangrijke. “Marc Kruijs vult hem aan: “Het belangrijkste wat we vandaag en de andere dagen van RoutIT Vision willen meegeven is dat transformatie noodzakelijk is. En dat is een fantastische kans voor onze partners, omdat de verandering een verdieping betekent van de relatie met de eindklant. En laat voor ons nu die ICT partner de eindklant zijn”. Bij het laatste moet hij lachen en sluit hij af met: “Dus nu snel de Expo op en ook samen met onze partners gaan genieten van de jaarlijkse Vision Barbecue, want we houden hier dan van veranderen maar juist ook weer van tradities.“


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen