Samsung lanceert de wearables Gear Sport, Gear Fit2 Pro en Gear IconX

Samsung lanceert de wearables Gear Sport, Gear Fit2 Pro en Gear IconX

Gepubliceerd: donderdag, 14 september 2017
Door:

Share |

Ook de wearable werd niet over het hoofd gezien op de Samsung stand op de IFA. Er werden drie nieuwe devices getoond: een waterbestendige smartwatch, een waterbestendige fitnessarmband en een nieuwe generatie draadloze fitnessoordopjes Gear IconX.

De Gear Sport en Gear Fit2
De Gear Sport is een slanke en veelzijdige smartwatch met Super AMOLED 1,2 inch scherm, die de focus legt op fitness, terwijl de Gear Fit2 Pro met curved Super AMOLED 1,5 inch touchscreen een geavanceerde GPS sportarmband met slimme functies is. Beide devices hebben een verbeterde hartslagmonitor en maken het makkelijk je sportprestaties bij te houden. Tijdens de work-out kan er luister met de draadloze fitnessoordopjes Gear IconX naar eigen muziek worden geluisterd. Dat kan ook offline en zelfs ook zonder een smartphone. De Gear Sport en Gear Fit2 Pro zijn beide waterbestendig om zo met Speedo’s trainingsapp Speedo On zwemprestaties bij te houden. In de app kan de gebruiker eigen fitnessdoelen vaststellen, prestaties verwerken en vorderingen bijhouden. De sociale dimensie kan op de bijbehorende app niet ontbreken. Zo kunnen andere zwemmers gevolgd worden, kan er meegedaan worden aan challenges en kunnen prestaties gedeeld worden. De data van Speedo On zijn te gebruiken met Samsung Health, het fitness tracking platform van Samsung. Zo ontstaat een overzichtelijk beeld van het eigen gezondheids- en fitnessniveau. Beide smartwatches hebben een automatische activiteitenherkenning , ze herkennen wat je aan het doen bent, van basketballen, rennen, fietsen tot ‘Dynamic Activities’. Dat laatste kan van alles zijn, zoals dansen of het wandelen over de IFA.

Gear IconX
Samsung bracht met de Gear IconX stijlvolle draadloze oordopjes waarmee het mogelijk is om via het Bixby protocol met stemcommando’s in het Engels het volume te regelen. Dit kan met onder andere in combinatie met de Samsung Galaxy Note8, Galaxy S8 en Galaxy S8+. De Gear IconX oordopjes zijn voorzien van de fitnessfunctie Running Coach en hebben 4 GB aan intern geheugen. De Gear Fit2 Pro is vanaf 15 september in Nederland verkrijgbaar, de Gear Sport komt op 27 oktober uit en de Gear IconX verschijnt in oktober/november.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen