Apple X geintroduceerd

Apple X geintroduceerd

Gepubliceerd: woensdag, 13 september 2017
Door:

Share |

Apple heeft deze week een nieuwe, nagenoeg randloze iPhone geintroduceerd. Deze nieuwe iPhone met de naam X die refereert aan het tienjarig bestaan van de iPhone, laat volgens kenners de grootste verandering sinds 2013 zien.

Eer aan Steve Jobs


De show van Apple begon met een eerbetoon aan Apple-icoon Steve Jobs. De aankondiging was het eerste evenement in het nieuwe Steve Jobs Theater, een onderdeel van het majestueuze nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino. De persconferentie startte met een geluidsfragment waarin Jobs spreekt over zijn filosofie. “Ik hoor graag zijn stem en zijn inspirerende boodschap”, zei Tim Cook, die Jobs opvolgde als directeur. “Het heeft even geduurd, maar we kunnen nu naar hem terugkijken met plezier in plaats van verdriet. Steve's geest en levensfilosofie zullen altijd het DNA van Apple vormen.”

Spectaculair hoog geprijsd

Het is logisch dat de iPhone X de meest geavanceerde iPhone is tot nu toe is. Het is daarbij ook spectaculair hoog geprijsd. Je mag het ook duur noemen, maar dat zal de Applefreaks alleen maar blij maken, want nu kunnen zij zich weer onderscheiden van iedereen die met een oud model loopt. De iPhone X gaat over de toonbank voor prijzen vanaf 1.159 euro. Daarmee boort Apple een nieuw prijssegment aan op de smartphonemarkt. Je kunt er ook een knappe notebook voor kopen, maar blijkbaar gelden er momenteel omgekeerde wetten: hoe kleiner het scherm hoe duurder het apparaat. De iPhone X kan vanaf 3 november voor 1.159 euro met 64 GB opslagruimte en 1.329 euro met 256 GB opslagruimte. De voorverkoop start een week eerder. Zoals gebruikelijk zal de productie van de X in eerste instantie beperkt zijn.

OLED

In totaal toonde Apple drie nieuwe iPhones. Naast de randloze iPhone X brengt Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus op de markt. Dat zijn vernieuwde versies van de bestaande iPhone 7 en 7 Plus. De voorkant van de iPhone X wordt bijna volledig bedekt door een OLED-beeldscherm van 5,8 inch, met alleen aan de bovenkant een kleine rand voor de selfiecamera, 3D-gezichtsscanner en luidspreker. Het scherm is extra langwerpig en heeft een resolutie van 2436 bij 1125 pixels. De enige fabrikant ter wereld die OLED produceert is LG, dus daaraan is dit topscherm dan waarschijnlijk ook te danken. Duidelijk is ook dat Apple hiermee een half jaar na dato Samsung volgt dat met de S8 al een bijna randloos model introduceerde. Het is voor het eerst dat Apple gebruikmaakt van de OLED-technologie in een iPhone.

Belangrijkste kenmerken iPhoneX

Thuisknop
Met het grotere scherm is de thuisknop gesneuveld. Om terug te keren naar het thuisscherm moet van beneden naar boven worden geveegd met een vinger.

Gezichtsherkenning
De nieuwe iPhone kan met gezichtsherkenning worden ontgrendeld. Voor de Face ID-functie wordt een 3D-scanner gebruikt.

Camera's
Achterop de telefoon zit een 12 megapixel-camera met twee lenzen. Hiermee kunnen ook 4K-video’s met 60 frames per seconde worden vastgelegd. Slowmotion-video's worden met 240 frames per seconde vastgelegd, twee keer zo veel als bij eerdere modellen. De selfiecamera voorop filmt met een full hd-resolutie.

Draadloos opladen
De nieuwe iPhone kan draadloos worden opgeladen. Daarvoor gebruikt Apple de Qi-standaard, die verschillende Android-smartphones eerder al invoerden. Fijn dat Apple nu dus eens in de pas loopt met de rest van de markt.

iPhone 8 en 8 Plus
Naast de iPhone X presenteerde Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus. Deze telefoons lijken qua ontwerp meer op de iPhone 7 en 7 Plus van afgelopen jaar, maar zijn voorzien van nieuwe hardware. De iPhone 8 en 8 Plus hebben nu ook een glazen achterzijde en een metalen rand.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen