Smartphonegebruiker heeft batterij al binnen een dag leeg

Smartphonegebruiker heeft batterij al binnen een dag leeg

Gepubliceerd: donderdag, 24 augustus 2017
Door:

Share |

Het behoort tot een van de grootste ergernissen onder smartphone gebruikers, een lege batterij. De telefoonaccu gaat gemiddeld maar één dag of zelfs minder mee, voordat de telefoon alweer opgeladen moet worden. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 smartphonegebruikers uitgevoerd door hoesjescases.nl. Meer dan 60 procent van de Nederlanders zegt één dag of zelfs minder te doen met een volle accu.

Smartphones worden dagelijks erg veel gebruikt en dit is ook aan te tonen in de gemiddelde levensduur van een volle accu, deze gaan namelijk niet zo lang meer mee als oudere toestellen. In het verleden werden telefoons bijna alleen gebruikt om te bellen en sms’en en ging een volle accu al gauw vier tot vijf dagen mee. Door het grote scherm, de vele extra functies die de laatste jaren erbij zijn gekomen plus een enorme stijging in de gebruikers intensiteit lijkt het erop dat smartphone gebruikers steeds eerder hun smartphone moeten opladen.

Vooral vrouwen hebben hun batterij erg snel leeg. Zo geeft meer dan 20 procent van de vrouwen aan dat zij minder dan een dag de smartphone kunnen gebruiken. Bij mannen is dit percentage fors lager en bedraagt het 13 procent. Dit zou kunnen duiden op intensiever gebruik van de smartphone onder vrouwen.

Ook tussen leeftijdscategorieën is onderscheid op te maken, zo is er tussen 17 en 20 jarigen bijna 40 procent die aangeeft minder dan een dag met een opgeladen accu door te komen. Bij 21 tot 30 jarigen is dit bijna gehalveerd en zegt 22 procent er minder dan een dag mee te doen. Daarna neemt het weer iets toe tot 29 procent bij 31 tot 40 jarigen. Waarna het afzakt tot 8 procent van ouderen die zeggen minder dan een dag met een volle accu te kunnen presteren. Het verschil hierin kan komen doordat veel ouderen een ouder model hebben en niet de nieuwste smartphone, en sommige ouderen hebben zelfs niet eens een smartphone. Tevens lijkt ook hier de gebruiksintensiteit een rol te spelen, jongeren zijn waarschijnlijk actiever op hun smartphone dan ouderen.


Reacties (1)

Door J.M. - zaterdag, 26 augustus 2017 20:38

26 augustus 2017. Ben al verschillnde keren gebeld door 00221770612037. Niet opnemen.

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen