Oprichting normcommissie Internet of Things

Oprichting normcommissie Internet of Things

Gepubliceerd: woensdag, 12 juli 2017
Door:

Share |

NEN organiseert op vrijdagmiddag 8 september een startbijeenkomst over de oprichting van een normcommissie voor Internet of Things (IoT). Een toename van IoT-toepassingen zorgt voor oplossingen die dwars door sectoren en platformen heengaan.

Cross-sectorale oplossingen vragen volgens NEN om interoperabiliteit en integratie tussen systemen en platformen die onafhankelijk van elkaar zijn ontwikkeld met gebruik van verschillende technologieën. Standaarden zijn daarom essentieel voor het bereiken van interoperabiliteit tussen diverse bestaande en opkomende technologieën.

Internationaal
De laatste twee jaar worden er steeds meer IoT-standaarden ontwikkeld. Deze standaarden worden niet alleen ontwikkeld bij internationale standaardisatie organisaties maar ook bij consortia en alliances. Een systeembrede end-to-endbenadering is nodig om dit te bereiken. Daarvoor is bij ISO en IEC een systemenintegratiegroep gestart als ISO/IEC JTC 1/SC41. Deze technische groep gaat leiding geven aan ISO, IEC, JTC1 en andere entiteiten op het gebied van standaardisatie van IoT en gerelateerde technologieën.

Het standaardisatiewerk van deze groep betreft o.a. thema’s zoals: Sensor networks, IoT architectuur, Interoperabiliteit, Wearables, Industrial IoT, IoT Trustworthiness en Real-time IoT.

Nationaal
Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, start NEN met de oprichting van een normcommissie over IoT. Belanghebbenden kunnen meepraten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT standaarden door lid te worden van deze normcommissie.

Deelname kan bijdragen aan bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatie-agenda, uitoefenen van invloed op de inhoud van mondiale IoT-standaarden in het belang van uw organisatie en up-to-date blijven van de meest recente standaardisatie ontwikkelingen wereldwijd.

Voor meer informatie over de ontwikkeling van internationale IoT-standaarden: www.nen.nl/iot.

Deelname en informatie
Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van ‘Normcommissie IoT’ dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van NEN, e-mail kid@nen.nl.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen