Meer telecombedrijven failliet in juni

Meer telecombedrijven failliet in juni

Gepubliceerd: maandag, 10 juli 2017
Door:

Share |

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In juni 2017 zijn er 12 bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007.


Trend dalend
Afgelopen maanden steeg het aantal faillissementen weer. In het eerste half jaar van 2017 zijn er ongeveer een kwart minder bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode van 2016.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juni 277 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 55.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca. In de telecomsector gingen er in juni 19 bedrijven failliet. In april waren dit er nog slechts 7. In mei werd de stijgende trend ingezet met ook 19 failliete ondernemeningen.Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen