Groot succes voor accessoiredistributeur Mconomy in de rechtbank

Groot succes voor accessoiredistributeur Mconomy in de rechtbank

Gepubliceerd: dinsdag, 27 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

De Nederlandse accessoire-distributeur Mconomy heeft de rechtszaak die het had aangespannen tegen Ascendeo SAS gewonnen. Dit betekent dat Mconomy, na een lange rechtszaak, het exclusieve recht behoudt op de verkoop van het merk muvit in Nederland, Luxemburg, België en Duitsland.

Ruim twee jaar geleden werd dit exclusieve recht eenzijdig door Ascendeo opgezegd. Onterecht, oordeelde de rechter. “We zijn blij dat is bepaald dat dit onrechtmatig was en dat dit nu is hersteld door uitspraak van de rechter. De rechten van het muvit-merk blijven waar ze horen”, aldus Edgar Hofstee, CEO van Mconomy.

De impact was aanzienlijk voor Mconomy, dat één van de oprichters en eigenaren van het merk muvit is. Het merk had een belangrijke rol in het portfolio van Mconomy en het schenden van de distributierechten heeft grote gevolgen gehad. Mconomy zegt dat zij zich gaan beraden met hun juridische adviseurs op vervolgstappen. Connexie denkt al te weten wat de uitkomst gaat worden. Ascendeo kan zich gaan voorbereiden op een megaclaim.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen