Voorlopig geen terkort 06-nummers

Voorlopig geen terkort 06-nummers

Gepubliceerd: maandag, 19 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

De ACM verwacht op korte termijn geen tekort aan 06-nummers. Van de beschikbare nummers voor mobiele telefonie is weliswaar bijna 91 procent uitgegeven aan telecomaanbieders, maar zij blijken hiervan nog 35 procent op de plank te hebben liggen. Dit blijkt uit de Monitor Nummeruitgifte van de Autoriteit

Consument & Markt (ACM)
Henk Don, bestuurslid ACM: ‘Ons toezicht werpt vruchten af. Wij hebben telecomaanbieders actief gewezen op hun verantwoordelijkheid om 06-nummers op de juiste manier in te zetten. Zij mogen voor apparaten als e-readers en tablets geen 06-nummers meer uitgeven. Verder heeft de ACM minder nieuwe 06-nummers uitgegeven aan telecomaanbieders.’

Voor alle apparaten die een verbinding met internet nodig hebben maar waarmee je niet kunt bellen, moeten telecomaanbieders een 097-nummer uitgeven. Voor de lange termijn blijft de druk op de 06-nummers wel een punt van aandacht. De vraag naar 06-nummers blijft hoog door bijvoorbeeld innovatieve elektronische communicatiediensten. Nieuwe apps concurreren vaker met de traditionele telefoondienst.

Minder bellen met vaste telefoon, meer geografische nummers
Minder mensen gebruiken een vaste telefoon. Toch groeit het aantal geografische nummers. Deze groei komt door een toenemend aantal partijen dat met geografische nummers zakelijke telefoniediensten over het internet biedt.

De ACM verwacht geen tekort aan geografische nummers. In de driecijferige netnummergebieden hebben Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de hoogste uitgiftepercentages. Rond de 70 procent van de nummers is daar uitgegeven. In de viercijferige netnummergebieden hebben Spijkenisse, IJsselsteden en Roermond de hoogste uitgiftepercentages, iets boven de 70 procent.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen