Box verbetert cloudopslag-app

Box verbetert cloudopslag-app

Gepubliceerd: maandag, 19 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Box, de grote concurrent van Dropbox en Onedrive, kondigt Box Drive aan, een nieuwe desktop-app die veilig toegang geeft tot alle opgeslagen bestanden in de vertrouwde netwerkomgeving van Box. Gebruikers van Box Drive profiteren van alle geavanceerde mogelijkheden die Box met zich meebrengt – zoals het maken, bewerken, doorzoeken en delen van bestanden – zonder dat zij het gemak van de eigen desktopomgeving hoeven te verlaten. Box Drive is beschikbaar voor Windows, MacOS en Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en biedt ondernemingen en teams een eenvoudige manier om direct samen te werken en de productiviteit te verhogen.

“Box Drive combineert onbeperkte toegang tot de cloud met een gevoelsmatige, geïntegreerde bureaubladervaring die vertrouwd is voor honderden miljoenen gebruikers in organisaties over de hele wereld,” aldus Aaron Levie, medeoprichter en CEO van Box. “Box Drive zal samenwerking in de cloud niet alleen gemakkelijker maken dan ooit, maar het markeert ook het naderende einde van kostbare lokale netwerkstations. Met Box Drive kunnen organisaties een overstap naar de cloud versnellen, hun beveiliging verbeteren en de IT-kosten aanzienlijk terugdringen.”

Levie gaat verder: “De toekomst van werken ligt in de cloud en Box Drive maakt de migratie hiernaartoe ongekend eenvoudig. Gebruikers worden verlost van de beperkingen die lokale harde schijven met zich meebrengen, doordat ze direct toegang hebben tot al hun bestanden in de cloud. Bovendien wordt real-time samenwerking nu nog gemakkelijker en intuïtiever.” 

Box maakkt gebruik van een herkenbare verkenner-interface die naadloos is geïntegreerd in Windows Verkenner en Mac Finder. Hierdoor kunnen gebruikers met één klik hun Box Drive-map openen om toegang tot al hun Box-content te krijgen. Als een gebruiker in Box Drive werkt en bijvoorbeeld een document maakt, een PDF-bestand bewerkt of een nieuwe video uploadt, worden alle wijzigingen automatisch opgeslagen in Box en zijn deze direct zichtbaar voor teamleden. Dit draagt bij aan de productiviteit en een betere samenwerking.

“Met Box Drive wordt de overstap naar de cloud een gestroomlijnd en probleemloos proces voor bedrijven die nog steeds afhankelijk zijn van traditionele bestandsoplossingen,” stelt Dan Dorato-Hankins van Vector Media. “Dankzij Box Drive is ons gebruik van Box meer dan 50% toegenomen en kunnen onze teams door het hele land beter samenwerken. Onze bedrijfsgegevens zijn toegankelijker dan ooit, maar nog steeds voorzien van ijzersterke beveiliging.”


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen