Roaming buiten EU is duur en prijzen verschillen enorm

Roaming buiten EU is duur en prijzen verschillen enorm

Gepubliceerd: vrijdag, 16 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Elk jaar betalen burgers miljarden aan roamingkosten in het buitenland. Providers rekenen elkaar hoge bedragen voor het gebruik van elkaars netwerk en dat komt gebruikers duur te staan. Omdat veel mensen niet weten wat een paar minuten internet bij hun provider kost, ontwikkelde UnitedConsumers een tool waarin je precies kunt zien wat een MB per provider kost. In alle landen ter wereld.

De Europese Unie schafte 15 juni de roamingkosten af, wat goed nieuws is voor iedereen die deze zomer in Europa blijft. Maar wie buiten Europa trekt, moet opletten met roamen. Een paar minuten kan namelijk al erg hoog in de kosten lopen. Providers mogen dan nog maar maximaal 60,50 euro aan roamingkosten rekenen, maar dat geld kan vast beter worden besteed.
De tarieven lopen erg uiteen en verschillen per provider. Daarom is het aan te raden voor verblijf altijd de website van de provider te checken.

Een voorbeeld van uiteenlopende tarieven geldt bijvoorbeeld voor Australië:

• Ben: 2,50 euro per MB
• KPN: 2,50 euro per MB
• Tele2: 10,00 euro per MB
• Telfort: 5,00 euro per MB
• T-Mobile: 2,50 euro per MB
• Vodafone: 0,24 euro per MB
• Youfone: 7,50 euro per MB

Er zit dus wel 9,76 euro verschil tussen verschillende providers. Omdat tarieven vaak omslachtig worden gecommuniceerd en het vaak zoeken is naar een speld in een hooiberg, ontwikkelde UnitedConsumers een tool waarin iedereen duidelijk kan zien wat je betaalt voor een MB in het buitenland. Per land staat een duidelijk overzicht met de meest actuele tarieven. Providers wijzigen hun tarieven nogal eens, maar deze kaart is altijd up-to-date. Zo hoeft niemand nog lang te zoeken naar de huidige tarieven.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen