Slimme huisbeveiliging van Philips

Slimme huisbeveiliging van Philips

Gepubliceerd: maandag, 12 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

WoonVeilig marktleider in slimme huisbeveiliging en Philips Lighting, maken vandaag bekend dat het WoonVeilig alarmsysteem en de Philips Hue verlichting vanaf nu samenwerken om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Door het combineren van de functies van het WoonVeilig alarmsysteem en de Philips Hue verlichting kan de woning er op ieder moment van de dag bewoond uit zien en knippert alle verlichting in huis bij een inbraak, alarmerend rood.

Aanwezigheidssimulator
Gebruikers van het WoonVeilig alarmsysteem kunnen de Philips Hue lampen in huis koppelen met het WoonVeilig alarmsysteem. Bij het aanzetten van het alarmsysteem gaan de lampen automatisch aan wanneer het donker wordt, tot het tijdstip dat de gebruiker normaal gaat slapen. ’s Ochtends gaan de lampen vervolgens aan op het tijdstip dat je normaal opstaat tot het moment dat de zon op komt of ieder ander gewenst moment. Zo lijkt het alsof het huis bewoond is, ook wanneer er niemand thuis is.
Waarschuwingslicht bij een alarm

Wanneer er sprake is van een alarmsituatie, dan gaat de sirene van het alarmsysteem af, worden buren of andere contactpersonen gecontacteerd en geven de Philips Hue lampen automatisch een fel knipperend rood waarschuwingslicht (bij Hue white en Hue white ambiance lampen knipperen de lampen fel wit). Dankzij het rood knipperend licht wordt de directe omgeving visueel gewaarschuwd.

“Goede verlichting vormt een belangrijk onderdeel van de veiligheid in huis”, zegt algemeen directeur van WoonVeilig Robin Rietveld. “Inbrekers hebben een hekel aan herrie en licht. Het liefst gaan ze ongestoord hun gang bij een huis waarvan ze vrijwel zeker weten dat er niemand thuis is. Die zekerheid en rust hebben we hiermee weggenomen.”
De combinatie van het WoonVeilig Alarmsysteem met de Philips Hue verlichting is een onderdeel van het WoonVeilig Works with programma. Binnen dit programma is onder andere ook een connectie gemaakt met de ‘Veilige buurt’ buurtpreventie app waarbij de gehele buurt wordt gealarmeerd bij inbraak, brand, paniek en koolmonoxidevergiftiging.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen