Renewd ziet Europese vraag naar refurbished iPhones groeien

Renewd ziet Europese vraag naar refurbished iPhones groeien

Gepubliceerd: woensdag, 17 mei 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

De markt voor refurbished iPhones groeit, en dat is volgens het Utrechtse bedrijf Renewd vooral te danken aan de prijzen en uitstekende kwaliteit. Renewd, inmiddels actief in 5 Europese landen, verwacht dit jaar dan ook een vervijfvoudiging van de omzet ten opzichte van vorig jaar te realiseren


Renewd is in 2014 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste refurbished aanbieders in Europa. Dit is vooral te danken aan de meer dan uitstekende kwaliteit van de toestellen, die allemaal stuk voor stuk door Renewds kwaliteitscontrole gaan. Hierdoor heeft Renewd niet alleen de hoogste kwaliteit maar kan ook als enige in Nederland het gebruik van alleen originele Apple onderdelen garanderen. De vraag naar refurbished smartphones neemt toe doordat eindgebruikers zich steeds meer bewust zijn van de kwaliteit van de Renewd toestellen en zien dat een refurbished smartphone daardoor een prima betaalbaar alternatief voor nieuw is.

De Amerikaanse onderzoeker IDC meldt dat in 2015 wereldwijd 181 refurbished smartphones verkocht zijn. De verwachting is dat dit er in 2020 wereldwijd zo’n 223 miljoen stuks zullen zijn en dat is ruim 10% van de totaal beschikbare markt. Refurbished aanbieder Renewd plukt hier de vruchten van.

De kwaliteitscontrole van Renewd
Een Renewd iPhone wordt door een Nederlands Premium Service Partner op meer dan 70 punten gecontroleerd en bestaat enkel uit originele Apple onderdelen. Bram Wingens, eigenaar van Renewd, meldt “Eindgebruikers vinden de prijzen van refurbished iPhones vaak interessant, maar vragen zich af of de kwaliteit van het toestel wel goed genoeg is. Deze angst nemen wij weg door een Premium Service Partner een uitgebreide 100% kwaliteitscontrole te laten uitvoeren en enkel, en dat is uniek, originele Apple onderdelen te accepteren. Daarnaast worden de Renewd iPhones met 2 jaar garantie geleverd, waardoor je verzekerd bent van een zo goed als nieuwe iPhone.”

Bewust gekozen voor iPhones
Renewd heeft tijdens hun start bewust gekozen om enkel refurbished Apple producten op de markt te brengen. Deze keuze is gemaakt omdat Apple bekend staat om de hoge kwaliteit van hun apparaten en de veilige software. Eerder vandaag maakte de Consumentenbond nog bekend dat ruim een kwart van de Android-toestellen in Nederland een verouderde veiligheidsupdate heeft. Alle Renewd iPhones worden altijd met de laatste beschikbare iOS-versie geleverd. Dus een Renewd refurb is ook nog eens een veilig alternatief.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen