Ruim 20% van alle verkochte telefoononderdelen zijn nep

Ruim 20% van alle verkochte telefoononderdelen zijn nep

Gepubliceerd: woensdag, 10 mei 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

20 procent van alle wereldwijd verkochte onderdelen voor telefoons zijn illegale nepkopieën, aldus onderzoek van de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). De totale wereldwijde jaaromzet van zogenaamde nep ICT-producten is meer dan 130,3 miljard euro. Vooral game-consoles en controllers, audioproducten en componenten voor telefoons worden op grote schaal illegaal nagemaakt en verkocht.Neem Apple bijvoorbeeld. De fabrikant uit Cupertino verkoopt geen onderdelen aan derde. Bedrijven – vooral reparatiebedrijven – die claimen met originele Applecomponenten te werken kunnen dit in het algemeen in de praktijk niet waarmaken. Omdat Apple geen onderdelen verkoopt, is er een gigantische markt voor neponderdelen ontstaan. De grootste markt voor dit soort illegale producten is Amerika en daarna Europa.


Reacties (2)

Door Paul - woensdag, 10 mei 2017 14:26

Apple maakt toch gebruik van gecertificeerde 3e bedrijven ? Microfix, Card Services, Amac, ComServe, (wijlen) iCentre etc

Door Rob Wierenga - woensdag, 10 mei 2017 13:46

Jammer dat - sommige - fabrikanten hier inderdaad geen rekening mee houden, hierdoor creëert met vaak zelf deze nepmarkt. De eindgebruiker/consument zou zelf een keuze moeten kunnen maken tussen het gebruik van originele en niet originele onderdelen en bij welk bedrijf. Uiteraard moet de reparatie wel door goede bedrijven uitgevoerd kunnen worden met aantoonbare kwaliteit in huis. Daarom pleiten we als brancheorganisatie ook om reparaties door gecertificeerde 3e bedrijven te kunnen laten uitvoeren!

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen