Opmerkelijk: gedetineerde eist in beslag genomen Samsung terug

Opmerkelijk: gedetineerde eist in beslag genomen Samsung terug

Gepubliceerd: dinsdag, 09 mei 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Een opmerkelijke zaak gisteren voor de rechtbank. Daar eist de in Almelo geboren Italiaan Salvatore M. (49 jaar) zijn in beslaggenomen Samsung Galaxy terug. Salvatore wil graag zijn familie kunnen bellen. Hij zit in huis van bewaring De Karelskamp in Almelo, verdacht van een moordpoging. Salvatore M. zou 25 januari van dit jaareen man in Enschede met een slagersmes op het hoofd hebben geslagen en zeven, acht keer naar diens buik hebben geprikt. Hij zou hem thuis hebben willen beroven, onder andere van shag en 40 euro. De man moest zich uitkleden.

Contacten
De Samsung is bij zijn arrestatie in beslag genomen. De recherche viste gegevens uit het mobieltje en verwerkte ze in het strafdossier. In het toestel staan alle contacten, ook van zijn familie, tot in Italië. “Cliënt wil in het Huis van Bewaring contact houden'', zegt zijn advocaat Hans Onland. “Salvatore kan zijn naasten alleen bereiken met de Samsung bij de hand. De officier van justitie zoekt uit of het toestel nog nodig is.

Waar Salvatore zich eerder beriep op zijn zwijgrecht, wil hij nu met de recherche praten. Hij is het oneens met de lezing van het vermeende slachtoffer en een getuige. De zaak gaat in juli verder.
Bron: TV Enschede FM


Reacties (1)

Door Job Joris Arnold - eMates - woensdag, 10 mei 2017 12:05

Ik wens Salvatore veel succes. De ervaring leert echter dat hij geen schijn van kans maakt. Gelukkig is er eMates, digitaal platform voor communicatie tussen gedetineerden en de buitenwereld. Zo kan hij toch eenvoudig en snel contact houden met zijn familie in Sicilië. Wanneer die hem voor 9 uur 's ochtends een bericht sturen, ontvangt hij dat dezelde dag. De volgende dag kunnen ze dan alweer zijn reactie lezen op hun account op emates.nl.

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen