Nedap en Huawei teken IoT-overeenkomst slim parkeren

Nedap en Huawei teken IoT-overeenkomst slim parkeren

Gepubliceerd: donderdag, 13 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Tijdens het CeBIT 2017 event hebben Nedap en de Chinese telecomgigant Huawei een intentieverklaring getekend. Nedap, leverancier van voertuigdetectietechnologie, gaat met Huawei een slim parkeermanagementsysteem ontwikkelen dat is gebaseerd op Narrow Band IoT (NB-IoT) technologie.

De snelle ontwikkeling van de Internet-of-Things-industrie (IoT) creëert veel nieuwe kansen, ook voor de parkeerindustrie. Op basis van hun intentieverklaring gaan Nedap en Huawei een strategische samenwerking aan om te onderzoeken welke toepassingen er zijn voor slimme parkeersensoren met gebruik van NB-IoT-technologie en hoe deze wereldwijd kunnen worden uitgerold.

SENSIT-systeem in OpenLab
Nedap is expert op het gebied van draadloze voertuigdetectie. Nedaps SENSIT-systeem bestaat uit draadloze sensoren die op individuele parkeerplekken worden geïnstalleerd. De sensoren detecteren in realtime of en hoe lang parkeerplaatsen bezet zijn. Naast het ondertekenen van de intentieverklaring werden SENSIT-sensoren geïnstalleerd in het OpenLab van Huawei in Dubai. Dit OpenLab is ontworpen om samen met partners innovatieve oplossingen te ontwikkelen, interoperabiliteit te testen en marketingkrachten te bundelen in geselecteerde industrieën. Het is een open, innovatieve, coöperatieve omgeving bedoeld om de mogelijkheden van de oplossingen in meerdere marktsegmenten aan te tonen.

In het OpenLab kunnen high-end klanten de voordelen van slim parkeren met NB-IoT technologie zien, in combinatie met het OceanConnect ecosysteem van Huawei. Edwin Siemerink, Propositie Manager van SENSIT: “De samenwerking met Huawei biedt enorme kansen voor het ontwikkelen van NB-IoT technologieën die wij succesvol in de markt kunnen zetten. De integratie van NB-IoT technologie in onze SENSIT-propositie is een prachtig voorbeeld.”


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen