Glasvezelspecialist Levelfour koopt branchegenoot ParkNed

Glasvezelspecialist Levelfour koopt branchegenoot ParkNed

Gepubliceerd: woensdag, 12 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Levelfour Networks uit Arnhem heeft officieel glasvezeldochter ParkNed overgenomen van Parkmanagement Waalwijk. ParkNed is een van de succesvolste glasvezelnetwerken in de regio met ruim vijfhonderd actieve en aangesloten bedrijven, waaronder grote spelers als Docdata en Bol.com. Met de overname zet Levelfour Networks een grote stap in de aanleg van zakelijke glasvezelnetwerken in de regio. Vanuit Waalwijk bouwt de glasvezelspecialist haar activiteiten uit naar bedrijventerreinen in Brabant, Gelderland, Drenthe en Overijssel.

ParkNed is in 2009 ontstaan op initiatief van de gemeente Waalwijk en exploiteert een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Haven 1 tot en met 7 en Zanddonk. Inmiddels is ParkNed uitgegroeid tot een van de succesvolste regionale glasvezelinitiatieven van Nederland met een omzet van bijna één miljoen euro en ruim vijfhonderd aangesloten bedrijven.
Mijlpaal

Levelfour Networks is gespecialiseerd in de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Directeur Peter Grotenhuis is erg trots op de overname van ParkNed: “Dit is een grote mijlpaal voor ons. ParkNed vormt samen met ons glasvezelnetwerk in Vught het fundament van de onderneming. De overname is een belangrijke stap in onze missie om bedrijventerreinen in heel Nederland te voorzien van betaalbare en toekomstbestendige breedband infrastructuur. Deze ‘Next Generation’ infrastructuren zijn een belangrijke vestigingsconditie voor bedrijven.”

Forse impuls
Bedrijventerreinen in Brabant, Gelderland, Drenthe en Overijssel worden de komende tijd door Levelfour Networks voorzien van glasvezelnetwerken. In februari bundelde de glasvezelspecialist haar krachten al met netwerkbedrijf Rendo uit Meppel. Met de joined venture Rendo Parkned spelen ze in op de exponentieel toenemende vraag aan bandbreedte in Drenthe en Overijssel en geven ze een forse impuls aan het vestigingsklimaat in de regio.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen