Flexibiliteit en schaalgrootte maken ons de perfecte partner

Flexibiliteit en schaalgrootte maken ons de perfecte partner

Gepubliceerd: maandag, 10 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Het telecomlandschap gaat de laatste tijd op z’n kop. Oude spelers verdwijnen of hervinden zichzelf, nieuwe partijen als Smartphonehoesjes.nl dienen zich aan. In de twee uur dat we in Leusden zijn horen we hoe een jongensdroom werkelijkheid kan worden. Smartphonehoesjes.nl is hard op weg om in Nederland de grootste te worden in telefoon- en tabletaccessoires. Nu staat deze partij klaar om ook de zakelijke markt te gaan veroveren. Een prettige kennismaking volgde.

Net als bij Studentmobiel, Belsimpel en meer recent Swoop, begint Smarthonehoesjes als een hobby op de spreekwoordelijke studentenzolderkamer. De broers Martijn en Marcel Hooft beginnen zo’n zes jaar geleden met het importeren van smartphonehoesjes en starten een onlinewinkel onder de allesomvattende naam Smartphonehoesjes.nl. Marcel Hooft vertelt over die tijd: “Mijn broer Martijn Hooft is hier mee begonnen en ik ben later ingestapt. Onze jongste broer Stefan Hooft is verantwoordelijk voor het logistiek binnen ons bedrijf. Nu maken we een onstuimige groei door en lijken we af te stevenen om de grootste te worden in dit segment van de markt. Zoiets kun je niet plannen, maar het is natuurlijk wel mooi dat het zo goed gaat met dit bedrijf.” Tijdens onze rondgang door het pand horen we Marcel zeggen over de groei: “Dit stuk hebben we aangebouwd en maken we nu geschikt voor extra magazijnruimte, maar eigenlijk weten we nu al dat we binnen twee jaar naar een compleet nieuw pand moeten.”

Overal zijn mensen aan het werk terwijl het al vijf uur is geweest. Het lijkt net alsof we de dag net begonnen zijn. Kortom, wat is het toch leuk om in zo’n startupsfeer te mogen zijn. Als er nog iemand is die wil beweren dat het moeilijk is om geld te verdienen in telecomland: ga eens naar Smartphonehoesjes.nl en zie wat er allemaal mogelijk is.

Alles in eigen hand
Als we informeren naar het succes van Smartphonehoesjes.nl zegt Marcel: “Wij zijn zeer flexibel doordat we voornamelijk online opereren, maar aan de andere kant bedienen we ook retailers en resellers die succesvol online en offline zijn. We hebben een heel goede basis staan in automatisering en onze productie in China. Daar hebben we in Shenzhen een aantal eigen mensen gestationeerd die alle leveranciers daar aansturen en de kwaliteit bewaken. Wij leveren voornamelijk accessoires onder eigen merk, waarmee de we markt kunnen bedienen met hogemargeproducten voor de resellers. Je ziet dat de consument alsook de zakelijke gebruiker vooral kwaliteit en keuze wil en dat het merk van de accessoire er dan niet zoveel toe doet. Wij kunnen ook veel sneller schakelen, omdat we de hele keten in eigen beheer hebben. Daarmee kunnen we iedereen voorzien van het juiste hoesje op het juiste moment. Vanuit de inkoop, het volume en logistieke kracht die we hebben vanuit onze online winkel, zijn we nu ook een volwaardige distributeur die met het kanaal samenwerkt. Voor de zakelijke markt, waar een grote groei te realiseren is, hebben we een aparte zakelijke tak opgestart waarvan Joost Korenhof de verantwoordelijke man is.”

Smartphonehoesjes zakelijk
De directe aanleiding voor het gesprek met Smartphonehoesjes was juist ook hetgeen er te bieden is voor de zakelijke reseller. Joost Korenhof heeft als verantwoordelijke voor de zakelijke markt een duidelijke visie op dit segment van de markt: “Elke smartphone, tablet of notebook heeft goede protectie nodig. Een zakelijke gebruiker is afhankelijk van z’n digitale apparatuur en moet deze dan ook goed beschermen. Daarom is kwaliteit van de geboden tas of cover dan ook nog wel veel belangrijker dan prijs alleen. Voor zakelijke resellers hebben we een zakelijke website en een aparte bestelportal met een One Trail-koppeling, waarmee ze snel en indien gewenst met een dropshipment bij de eindklant covers en tassen kunnen bestellen. We rekenen geen verzendkosten en hebben ook geen minimale ordergrootte. Daarnaast hebben we ook altijd heel veel aantallen op voorraad. Wij zijn geen dozenschuivers, maar echt een toegevoegd waarde-partner voor de zakelijke ICT-reseller.”

Projecten
Joost Korenhof vervolgt: “Waar ik het meest trots op ben, is dat we in het geval van projecten heel snel kunnen leveren. Als er bijvoorbeeld een speciale cover moet komen met een afwijkend ontwerp, lay-out en een logo erop kunnen we de covers al na drie weken vanaf het concept en de order leveren. Dat is een prestatie die geen enkele partij ons nadoet. Wij weten hoe je als reseller nog makkelijk marge kunt maken met accessoires en delen onze expertise, grote voorraad en flexibiliteit graag met hen. Eenmaal klant bij ons, dan weet je wat wij voor de reseller en zijn eindklant kunnen betekenen. Geloof me: het verkopen van de juiste hoesjes, covers, laders en andere accessoires is echt een heel leuk onderdeel van het salesproces waar iedereen blij van kan worden. Kom hier maar eens langs om te kijken en dan snap je wat ik bedoel.”


Reacties (1)

Door Marleen - woensdag, 03 mei 2017 09:27

Ik ben echt fan van Smartphonehoesjes.nl en heb hier ook al vaker besteld. Ik kan daarnaast ook iedereen aanraden om hier even te kijken <url door redactie verwijderd> want ze hebben vaker kortingscodes waar je gebruik van kunt maken!

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen