Wiko Ufeel Prime een verrassende aanrader

Wiko Ufeel Prime een verrassende aanrader

Gepubliceerd: maandag, 10 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Het Franse merk Wiko doet het bijzonder goed in thuisland Frankrijk, maar ook in België, Spanje en Portugal. Ook in ons land pakt Wiko, dat het moto ‘game changer’ gebruikt, steeds meer marktaandeel en staat nu al enkele maanden stevig in de Nederlandse top vijf van grootste smartphonefabrikanten. Bij ieder toestel weegt het bedrijf zorgvuldig de kwaliteit en prijs af. Connexie kreeg van Wiko de Ufeel Prime om te testen. Wij waren prettig verrast.

Design en uitvoering
Verfijnd en elegant is de nieuwe Wiko Ufeel Prime met zijn chique, slanke, metalen design. Door de licht afgeronde hoeken aan de achterkant van het toestel ligt de Ufeel Prime prima in de hand. Wel voelt het toestel met zijn 150 gram wat zwaar aan. Nadat wij de Wiko Ufeel Prime hadden geconfigureerd moest er meteen een software-update worden gedaan naar een nieuwe Androidversie. Een relatief kleine update naar de laatste versie Android 6.0 Lollipop. Wij hebben Wiko gevraagd of er ook een update komt naar Android besturingssysteem 7.0. Op onze vraag antwoordde Wiko dat of en wanneer deze update eventueel beschikbaar komt nu nog niet bekend is. Wel leert het verleden ons dat Wiko over het algemeen niet dit soort upgrades doet. De Wiko Ufeel Prime wordt compleet geleverd inclusief lader, usb-c kabel en paar prima witte earphones. Wiko kiest ervoor om de standaard Android-iconen te vervangen door zelfontwikkelde rondere iconen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij geven de voorkeur aan een wat zakelijker gebruikersinterface.

Beeldscherm en hardware
De Wiko Ufeel Prime heeft een 5-inch display met een resolutie van 1.920x1.080 pixels en 460 nits helderheid. Dit zorgt volgens Wiko voor ‘optimale kleuren en contrasten, zelfs op klaarlichte dag’. Helaas waren wij minder onder de indruk van het scherm. Er lijkt een grijze waas over het scherm te zitten: een soort grauwsluier. Verder is de Wiko wel lekker snel. Dit komt natuurlijk door de prestatie van de Snapdragon 1,4GHz octacore-processor, ondersteund door 4GB intern geheugen. Deze hardwarecombinatie staat altijd klaar voor de gebruikers, zelfs bij intensief gebruik. Daarnaast is de Ufeel Prime uitgerust met een prima werkende vingerafdruksensor, waarmee de smartphone volledig verder kan worden gepersonaliseerd. Zo kunnen er vijf snelkoppelingen geprogrammeerd worden met de verschillende vingers, zoals: direct unlocken met de duim, mail openen met de wijsvinger, toegang tot gecodeerde bestanden met de middelvinger, de camera starten met de ringvinger of bel direct naar huis met bijvoorbeeld de andere duim. Een prima optie. Standaard is de Wiko Ufeel Prime uitgerust met 32GB externe opslag, dat eenvoudig met sd-geheugenkaarten is uit te breiden. De 3.000 mAh accu voldoet in de dagelijkse praktijk goed. Zoals bijna iedere smartphone moet ook deze Wiko wel iedere dag aan de lader gehangen worden. De Ufeel Prime beschikt helaas niet over een zogenaamde sneloplaadfunctie.

Camera
Het toestel heeft twee camera’s. De hoofdcamera aan de achterkant van het toestel is een 13-megapixel Sony IMX258-sensor en 5P-lens met blauwe optische filter voor hogeresolutiebeelden met verbeterde kleurnuances. Wij hebben de camera getest en zijn daar dik tevreden over. De door ons gemaakte foto’s in de volle zon zijn prima. En ook binnen staat de camera zijn mannetje. In de Wiko camera-app swipe je naar links om een keuze te maken uit de verschillende ‘modi’ voor het maken van onder andere panorama- en actiefoto’s. Wordt er naar rechts geswipet, dan komt de gebruiker in het instellingenmenu. De 8MP selfie-cam aan de voorkant van de Ufeel Prime heeft een led-flitser en maakt redelijke foto’s.

Conclusie
Aan de Wiko Ufeel Prime hangt een prijskaart van 249,99 euro. Net onder de magische BKR-grens. Met die prijs is Wiko er weer in geslaagd om een toestel op de markt te brengen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Ufeel Prime is elegant en heeft door de metalen behuizing een chique uitstraling. De accu is prima en door de gekozen processor en het interne geheugen is de Ufeel Prime ook gewoon een snel toestel. Het scherm spreekt ons wat minder aan. Een verrassende aanrader, deze Wiko Ufeel Prime.Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen