Refurb Note 7 binnenkort te koop

Refurb Note 7 binnenkort te koop

Gepubliceerd: maandag, 10 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

In september vorig jaar moest Samsung miljoenen Samsung Galaxy Note 7 smartphones terugroepen uit de markt omdat zij een gevaar voor de volksgezondheid vormden. Door een ontwerpfout van de accu konden de telefoons spontaan ontbranden. Eerder kon Connexie melden dat Samsung overweegt de Note 7 in een aantal regio’s, na te zijn gerefurbished, opnieuw op de markt te brengen. Vandaag kunnen wij melden dat op korte termijn de Note 7R inderdaad verkocht gaat worden in Azië en wellicht ook in Oost-Europa.

Had de originele Note 7 nog een 3.500 mAh batterij de gerefurbished Note 7 R (R staat voor refurbished) krijgt een kleinere 3.200 mAh accu. Eerder gaf Samsung aan er drie opties waren voor de enorme berg Note 7 toestellen. Een gedeelte van de telefoons wordt ontmanteld en de meeste onderdelen worden opnieuw gebruikt. Een deel van de smartphones belandt in de shredder en wordt verkocht als oud-metaal. Samsung zelf gelooft het meest in de optie om deze telefoons, waar mogelijk en nadat ze streng gecontroleerd zijn, opnieuw te verkopen. Al met al is dit ook de meest milieuvriendelijke oplossing.

Samsung neemt een groot risico. Stel dat er weer een probleem met de Note 7 is. De imagoschade is dan niet meer te overzien. Financieel is het verkopen van de gerefurbished Note 7 smartphones echter geniaal. Vorig jaar – en er bleef toch nog voor Samsung een bijzonder mooie winst over – zijn alle teruggeroepen Note 7 telefoons in (boek)waarde tot bijna nul gereduceerd. Stel het refurbishen kost Samsung 100 euro. En Samsung verkoopt de telefoons voor 250 euro dan blijft er 150 euro aan nettowinst over. Het derde kwartaal kan dus weleens heel goed worden voor Samsung.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen