Oculus, onderdeel van Facebook, opnieuw voor de rechter gedaagd

Oculus, onderdeel van Facebook, opnieuw voor de rechter gedaagd

Gepubliceerd: maandag, 10 april 2017
Door:

Share |

In Amerika is de maken van virtuele realiteit headsets Oculus, onderdeel van Facebook, opnieuw aangeklaagd voor het schenden van patenten. Het bedrijf ImmersiON-VRelia claimt dat Oculus een patent voor het tonen van 3D-afbeeldingen, dat in hun bezit is, heeft geschonden.

In februari werd Oculus veroordeelt tot het betalen van 500 miljoen dollar (463,7 miljoen euro) aan het Amerikaanse ZeniMax Media. Het in 1999 opgerichte ZeniMax Media, met een omzet van 2,2 miljard euro, staat vooral bekend om het maken van videogames, zoals Wolfenstein en Doom. In 2014 begon ZeniMax een rechtszaak tegen Oculus omdat Oculus oneigenlijk gebruik had gemaakt van hun technologieën.

Oculus reageerde furieus en gaf aan dat ZeniMax alleen maar wilde profiteren van het feit dat Oculus was overgenomen voor veel geld door Facebook. Gisteren deed een Amerikaanse jury uitspraak. Volgens hen heeft Oculus wel degelijk gebruik gemaakt van producten van ZeniMax, waarop copyrights zitten en bovendien hebben zij bepalingen uit hun geheimhoudingsovereenkomst geschonden. Oculus is in hoger beroep gegaan.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen