Strict Academy biedt gratis online cursus IoT aan

Strict Academy biedt gratis online cursus IoT aan

Gepubliceerd: vrijdag, 24 maart 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Ondernemers, grote bedrijven, universiteiten en zelfs regeringen hebben het erover. Het internet der dingen, oftewel Internet of Things (IoT). Het houdt vele gemoederen bezig. Het is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden dat we computers met elkaar verbonden en daarmee het internet hebben gebouwd. Sindsdien ontstaan er steeds nieuwe toepassingen die de wereld en de wereldeconomie veranderen. Door het koppelen van mensen, organisaties en ‘dingen’ ontstaan disruptieve bedrijfsmodellen en innovatieve mogelijkheden. In deze gratis Massive Open Online Course (MOOC) wil Strict de cursisten inspireren en laten nadenken over de mogelijkheden van IoT voor hun organisatie.

Lees hieronder wat Strict verder over deze cursus zegt:

Wat heb ik aan deze MOOC?
Wat betekent Internet of Things voor jou, je bedrijf en je omgeving? Welke effecten gaat dit op jouw leven en werken hebben? Wat zijn de kansen die het biedt, en wat zijn de gevaren? Om dit te ontdekken nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze inspirerende cursus, welke je gratis aangeboden wordt door Strict Academy.

In de loop van 4 weken krijg je managementinzicht en meer inhoudelijke kennis in de nieuwe wereld van IoT. Hierin ontmoet je een aantal zeer ervaren experts, van ceo’s tot toekomstvoorspellers, die je zullen voorzien van business inzichten en mogelijkheden. We nemen je mee op een reis, waarbij je de kansen die het Internet of Things biedt vanuit managementperspectief leert kennen. Zo kijken we naar de meest interessante Internet of Things producten en naar het enorm gefragmenteerde landschap om deze dingen draadloos te verbinden.

Welke fouten er zijn gemaakt, waarvan we kunnen leren en welke succescases er zijn. En we staan natuurlijk stil bij de security en privacyaspecten van IoT. En natuurlijk geven we je veel nieuwe inzichten en inspiratie, waarmee je je eigen IoT onderneming of project kunt starten. Je leert wat er voor nodig is om een IoT product te bouwen en hoe je daarin onderscheidend kunt zijn.

Voor wie is deze MOOC?
Deze cursus levert de fundamenten en praktische informatie op voor business managers, om hen snel up to speed te brengen in deze snelgroeiende industrie. Voor starters kan de informatie van grote waarde zijn om hen voor potentiële werkgevers extra interessant te maken. Deze cursus is ontwikkeld voor ondernemers, business managers en mensen in de industrie, die zijn geïnteresseerd in de fundamenten, impact en potentie van het IoT. De cursus is ook interessant voor mensen met een algemene interesse in IoT, machine to machine en gerelateerde onderwerpen als cloud, kunstmatige intelligentie en big data.


Reacties (3)

Door Koos - maandag, 10 april 2017 12:08

Week 2 (van 4) is begonnen! Deze week wordt IoT 'in de context' geplaatst en komen de belangrijkste drivers voor IoT langs. Check: https://strict.curatr3.com/courses/IoT

Door Koos - maandag, 27 maart 2017 13:09

Inschrijven kan hier: http://strict.curatr3.com/register

Door Philippe Chabot - zondag, 26 maart 2017 11:16

Ik volg graag de MOOC IoT. Waar en hoe schrijf ik me in?

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen