Dit jaar worden er meer iPhones verkocht dan vorig jaar

Dit jaar worden er meer iPhones verkocht dan vorig jaar

Gepubliceerd: dinsdag, 21 maart 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Er worden dit jaar wereldwijd 217,1 miljoen nieuwe Apple iPhones verkocht, aldus de analisten van de Zwitserse zakenbank UBS. Dat zijn er meer dan vorig jaar, maar fors minder dan Apple in 2015 wist te slijten. Vooral in China verliest Apple terrein aan bijvoorbeeld Huawei, Oppo en Vivo. Daarnaast worden er wereldwijd steeds meer gerefurbished iPhones verkocht worden. En dat heeft een negatieve impact op de verkoop van nieuwe toestellen. Toch gaat Apple in Europa, zo is de verwachting, dit jaar wel meer dan 2,2 miljoen meer iPhones verkopen dan het bedrijf vorig jaar deed.


Om de verkopen in China, maar ook in bijvoorbeeld Indonesië, te stimuleren opent Apple lokale R&D centers. Zo gaat het bedrijf uit Cupertino meer dan 475 miljoen euro in China investeren voor onderzoeksdoeleinden. Om in Indonesië telefoons te mogen verkopen, worden fabrikanten gedwongen toestellen lokaal te produceren of te ontwikkelen. Ook hier gaat Apple aan tegemoet komen.


Reacties (1)

Door rooie - woensdag, 22 maart 2017 18:43

Misleidende tv reclame,wordt maar weer vanuitgegaan dat de nederlanders engels kunnen ....of juist niet!!!!!!! refurbished iphone toestel!!!! nee walgelijke reclame ...sneaky......leg dan uit in diezelfde reclame wat dat betekent.

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen