Kanttekeningen bij de leapp Simpel iPhone refurb 5s-actie

Kanttekeningen bij de leapp Simpel iPhone refurb 5s-actie

Gepubliceerd: vrijdag, 10 maart 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

leapp en Simpel hebben de handen ineen geslagen en zijn samen een grootschalige campagne gestart met één missie: Iedereen een iPhone. Hierbij biedt Simpel bestaande en nieuwe klanten de 'unieke' kans om een refurbished iPhone 5s van leapp aan te schaffen tegen de zeer lage prijs van 4,95 euro per maand.

Maar laten wij nu even in meer detail naar de aanbieding kijken. Het abonnement komt van Simpel, maar voor de iPhone 5s moet je naar leapp. Tijdens het bestellen van de simkaart kan er worden aangegeven of er ook interesse is in een gebruikte 5s. De aanvrager krijgt vervolgens via mail een vouchercode. Met deze code kan er daarna op de leapp website een iPhone besteld worden. Wel opletten want de voucher verloopt na 3 maanden.

Bij leapp kost de iPhone 5s ineens 128,80 euro of gespreid over 24 maanden 4,95 euro per maand (totaal 118,80 euro plus 10 euro administratiekosten). Het toestel kan worden opgehaald in een leappwinkel of voor 14,95 worden opgestuurd. En dat lijkt niet veel geld voor zo’n toestel.

Een paar kanttekeningen. leapp en Simpel spreken in de advertenties over een refurbished iPhones 5s. De normale definitie van de refurb is een toestel waarvan, na eventuele reparaties, de behuizing, meestal de accu en het scherm vervangen zijn en daarnaast voorzien is van de nieuwste software. Dit alles is niet het geval bij dit toestel. De door Simpel en leapp aangeboden toestellen zijn tweedehands telefoons. Simpel zegt zelf over de toestellen: “De producten die wij aanbieden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven of lagen als showroommodel in de winkel. De iPhone is getest, herinstalleerd en gereinigd. Indien nodig zijn onderdelen gerepareerd of vervangen.” Duidelijk geen refurbs dus, maar gewone tweedehands telefoons.

De toestellen zijn ‘als nieuw’ volgens Simpel en leapp. En dat is natuurlijk een ruim begrip. Omdat de toestellen niet standaard gerenoveerd worden – de Nederlandse vertaling van refurbished – loop je de kans om een 5s te krijgen met duidelijke gebruikerssporen. Op twitter zegt leapp hierover:
Misschien geeft leapp hierom 12 maanden garantie op deze speciale actietoestellen in plaats van 24 maanden, wat bij leapp de standaard is. Een trendbreuk of levert leapp toch toestellen met een mindere kwaliteit aan Simpel? Wordt er gekozen om in termijnen te betalen, dan moet de kredietaanvraag eerst nog even worden goedgekeurd door de kredietverlener Kedin. Kom je door de kredietcheck dan staat niets je meer in de weg om zo’n iPhone 5s aan te schaffen. Overigens is dit natuurlijk een normale procedure bij het aanvragen van krediet (lening).

Al met al vallen er toch best wel wat opmerkingen bij de actie van leapp en Simpel te plaatsen. Maar hoe je het went of keert 128,80 euro voor een gebruikte iPhone 5s is en blijft niet veel geld.


Reacties (1)

Door Peter van hekeren - zondag, 18 juni 2017 23:32

Op de site van Leapp moet je naast je voucher minimaal 99 euro bijbetalen. 128,50 plus minimaal 99 euro dus.

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen