Update naar Android 6 Moto G geeft problemen

Update naar Android 6 Moto G geeft problemen

Gepubliceerd: maandag, 15 februari 2016
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Afgelopen weekend is de telefoon- en computerfabrikant Lenovo, sinds enige tijd eigenaar van Motorola, begonnen met de uitrol van de Android 6.0 Marshmallow update voor de Moto G 4 generatie (2015) smartphones. De nieuwe software wordt ‘over the air’ aangeboden.

De eerste reactie waren overigens niet al te positief. Zo ontvingen wij berichten dat sd-kaarten niet meer herkent werden en dat de accuduur substantieel verminderd lijkt te zijn. Ook verdwenen apps en was zowel Google Play als bijvoorbeeld Facebook niet meer te gebruiken. In sommige gevallen was het opnieuw installeren van de applicaties en sd-kaart een oplossing. Wij zijn benieuwd hoe hardnekkig en massaal de gemelde problemen zijn.


Reacties (26)

Door Anton de Ruijter - vrijdag, 07 april 2017 19:14

Ik heb een moto G4 voorzien van 7.0 en nu word het toestel heel heet en is de accu binnen een paar uur leeg..alles terug gezet naar fabrieksinstellingen en hij laad heel langzaam op en valt nu zomaar uit....niet meer fatsoenlijk te gebruiken en ik wil nu weer terug naar 6.0...

Door OLga L - vrijdag, 10 februari 2017 11:52

sinds 8 februari een update voor het systeem gedaan. Nu doet er niks merer. SD kaart paar verwijdert wordt niet meer erkend. Hele mobiel doet het niet meer , waardeloos zo update. Ik ga dat nooit meer doen. Ik was tevreden maar nu kan ik niniks meer. Wat moet ik nu doen??? Reparatie of een nieuwe simkaart aanvragen???

Door tonny - woensdag, 21 december 2016 11:23

Heb een Motorola Moto X Force gekocht. Update gedaan naar Marsmallow. Maar ook deze telefoon herkent de sd kaart helemaal niet. Vanalles geporbeerd. Wie heeft een oplossing ?

Door Kevin - dinsdag, 18 oktober 2016 11:51

Sinds afgelopen donderdag 13-10 valt mijn sd kaart niet meer te gebruiken en ook RAM geheugen slaat op tilt. Nu afwachten wat een hard reset voorbrengt maar een soft reset werkte niet.

Door Tina Wijnen - vrijdag, 14 oktober 2016 12:25

Sinds kort internet problemen internet met mijn Moto G4 na de laatste update. Wie kan mij helpen heb een simkaart van youfone op het netwerk van kpn. Alles al geprobeerd alles staat goed.

Door Mario P - zaterdag, 24 september 2016 14:42

Sinds maart heb ik een Moto G3. 128G UHS1 SDXC I geplaatst als intern geheugen, werkte prima tot ik uit USA terugkwam en nog even naar Frankrijk ging. Op een ochtend: SD kaart ontbreekt. Van alles gedaan en fora gelezen. Nog een 32G kaart geinstalleerd als intern geheugen: deze kaart is langzaam, kan problemen geven. Onbruikbaar als intern geheugen. Een sneller SDXC aangeschaft: 128G UHS 3 SDXC II. Werkte een maand prima, toen begon het euvel: SD-kaart ontbreekt. Herstart van mobieltje werkte wonder boven wonder, en dat moest ook steeds, alhoewel de tijd dat de sd-kaart bleef werken steeds korter werd, tot vanmorgen. SD-kaart blijft onherkenbaar. Ik heb alle SD-kaarten in de PC gesopt om te kijken wat er werd gevonden: Eerste 128G kaart: kaart v.an 16M, wilt u deze formatteren? Daarna: formatteren mislukt. 32G kaart: leesbaar (? dat kon toch niet?) maar ook na opnieuw als intern proberen te formatteren onbruikbaar als intern geheugen Laatste 128G kaart: zelfde probleem als eerste 128G kaart. Ik kan me niet voorstellen dat SD-kaarten , die in mijn andere apparaten jaren goed blijven werken, zomaar in zo'n korte tijd kapot raken. Mijn conclusie is dat er toch iets mis moet zijn met mijn MotoG3

Door Marc - zondag, 11 september 2016 17:24

Dit toestel kan niet overweg met een SD kaart categorie 10. Ik heb een SD kaart gekocht van categorie 6 (kost trouwens niet veel) en tot nu toe geen problemen meer gehad. Heb ergens op een forum net hetzelfde gelezen.

Door Eric - zondag, 21 augustus 2016 18:35

Voor de zoveelste keer wordt mijn sd niet meer herkend in mijn Moto g3 dit gebeurt sinds Android 6. De enige oplossing is het opnieuw installeren van de kaart. Die moet dan worden geformatteerd, dus alles weer kwijt, in dit geval recente vakantie foto's. Echt onder de maat en enorm balen. De update heeft een onbetrouwbaar toestel gecreëerd. Serieus in overweging een ander toestel (niet moto ) te kopen. Dit is mijn derde Moto dus ik ben / was een trouwe klant. Wat me ook tegenstaat is dat Motorola geen klantenservice biedt voor mobiele telefoons ( Of zo g goed verstopt dat het niet vindbaar is)

Door marit - dinsdag, 28 juni 2016 19:26

mijn apps, worden vaak ineens gestopt en de apps lopen enorm vaak vast. ook heb ik er last van als mijn mobiel uit is gegaan, dat er apps zijn verwijderd.

Door Miran SB - dinsdag, 17 mei 2016 19:34

Ik heb een alarm whatsapp op mijn telefoon met ruim 100 mensen erop. Na de update verdwijnen er steeds namen uit mijn contacten en dus ook uit mijn whatsapp. Dit is behoorlijk vervelend en ik ben bang dat mijn alarm (Wabp groep) dadelijk het niet meer doet. Ik hoop dat dit snel word opgelost.

Door kaar - zondag, 24 april 2016 22:16

Arrrgh, wordt er gek van. Moto G3 wordt steeds trager. Werkgeheugen is constant "vol". Alle apps staan op de de SD en dan nog. Gewone reset gedaan, helpt maar even. Hoe kan ik weer terug naar de oude android versie?

Door Rinus - woensdag, 20 april 2016 07:36

harde reset leek de oplossing maar inmiddels wordt de SD-kaart niet meer herkend. Opnieuw plaatsen heeft geen zin. Probleem ontstond nadat de SD-kaart niet meer als intern geheugen werd gezien en ik apps handmatig overplaatste van intern naar SD-kaart. Ellende!

Door Marc S - woensdag, 13 april 2016 09:40

Toestel liep steeds vaker vast na 6.0 update. SD-kaart toegewezen aan schone cachetabel loste dit niet op, maar SD-kaart was nu wel toegankelijk. Toestel was 's ochtends altijd uit (niet handig als het je wekker is) en zeer warm van laadstroom, maar niet volledig opgeladen. Als het toestel nu vastloopt reageert het niet meer op de toetsen, dus 10sec. POWERbutton reset werkt niet. Kan ook niet mbv "VOL-DOWN + POWER" boot-up resetten omdat het toestel hiervoor uit moet zijn. Voor de hardreset moet de powerbutton 120sec. ingedrukt worden met het toestel aan de lader, maar dit is erg tijdrovend en vaak gebeurt er helemaal niets. Als de accu helemaal leeg is kan het toestel wel gestart worden na een poosje aan de lader. Hoe ga ik nu terug naar een Android 5 Lollipop installatie? Alvast bedankt.

Door ms - donderdag, 07 april 2016 02:50

sdkaart wordt niet herkend, loopt steeds vast, maar het ergste: simkaart wordt ook niet meer herkend. Eerst kon ik dit oplossen door hem opnieuw op te starten maar nu helpt niks meer en ben ik op wifi na onbereikbaar, iemand een oplossing?

Door Rinus - zondag, 27 maart 2016 12:00

Na eerder flinke problemen te hebben gehad (Sd-kaart, apps weg, vaak vastlopen) een harde reset gedaan, dus terug naar fabrieksinstellingen (simkaart eruit en sd-kaart er in gelaten) en alles werkt weer perfect. Lijkt omslachtig maar je hebt een schone telefoon die een stuk sneller is dan voorheen.

Door Ruud B - zaterdag, 26 maart 2016 18:12

Moto g3 na upgrade van 6.0 marshmallow. Nu is de mappenstuctuur niet meer zichtbaar als ik de Moto met de usb kabel aansluit op de pc. Ook is de instelling om de usb verbinding met pc te wijzigen niet meer aanwezig in het menu. (mtp)

Door jean-claude - vrijdag, 25 maart 2016 12:12

Ik heb Motorola G3 (2015) Sinds ik ik de update gedaan heb van android 6 heb GeenG verbinding meer Normaalgaat men bij instellingen naar meer , dan mobile netwerken en daar hebt vakje 4G aan en uit , nu is dat weg en vind nergens waar ik 4G weer aan en uit kan zetten Wie kan me helpen

Door Rob - donderdag, 24 maart 2016 13:39

Onzin. Werkt perfect op moto G 2nd gen. Probleem met SD kaart is bekend. Even de opslagcache leegmaken, telefoon een keer uit en aan zetten, 5 minuten de cache db op laten bouwen en alles werkt weer.

Door M. Hoogteijling - donderdag, 24 maart 2016 07:45

Gisteren geupdate (had ik dit maar eerder gelezen): apps kwijt, sd-card slecht leesbaar, loopt om de haverklap vast, herstarten loopt ook vast, facebook is amper te downloaden en net bij een update weer helemaal kwijt. Messenger is niet te downloaden.....

Door Arie Dorsman - dinsdag, 22 maart 2016 14:28

waardeloze update. Ben al dagen bezig om mijn MOTO g 2 gen weer op orde te krijgen. Apps zijn verdwenen. communicatie tussen sd card is bijzonder slecht. Intern geheugen loopt vol. Vooral de app Obsmap met veel kaarten krijg ik niet meer aan de praat. Hoe kom ik terug in de eerdere versie waarbij alles prima werkte???

Door Stefanie - donderdag, 17 maart 2016 14:42

Gisteren de update gedaan. GSM blokkeert voortdurend, kan geen sms'en meer ontvangen, geen contacten inlezen. Hoe kan dit opgelost worden??

Door P Heimerikx - vrijdag, 26 februari 2016 17:15

Moto G3 Sinds de update wordt de SD-kaart niet meer aangesproken, komt steeds de melding dat het geheugen bijna vol is, lijkt de telefoon leeg als je deze aansluit op de computer, zodat opgeslagen beelden er niet af te halen zijn. Wifi in de trein werkt niet meer: meldt ontbrekende scripts; via het telefoonnetwerk werkt de treininfo wel. Kortom een waardeloze actie van de leverancier. Hoe kan ik terug naar de vorige versie met behoud van foto's ?

Door moi - vrijdag, 19 februari 2016 23:02

Moto g3 na upgrade van 6.0 marshmallow. Nu is de mappenstuctuur niet meer zichtbaar als ik de Moto met de usb kabel aansluit op de pc.

Door Paul - woensdag, 17 februari 2016 10:26

Gisteren geupdate naar Android 6. Telefoon is ineens leeg, heeft 9 uuur nodig om te laden en wordt behoorlijk warm. Advies: begin er niet aan

Door S.E.Maul - dinsdag, 16 februari 2016 21:15

Heb 4 weken geleden een Moto G(3e generatie ) gekocht. 1 ½ week later deed die niets meer. Zomaar dood. Kreeg een nieuwe. Gisteren heb ik de update uitgevoerd en nu herkent hij de SD-kaart, samen met het toestel aangeschaft, niet meer. Eerst werd aangegeven dat ik de kaart moest laten formatteren. Gedaan. En ja hoor, ik kon de kaart weer gebruiken. Toen ik alles weer had geïnstalleerd wat verloren gegaan was, kon ik er misschien een uurtje van genieten. Nu krijg ik steeds de mededeling dat de SD kaart ontbreekt. Eruit halen en opnieuw plaatsen helpt niet. Ik kan niet bij de inhoud van mijn kaart.

Door Leij - dinsdag, 16 februari 2016 15:24

Inderdaad erg vervelend. Na de update de melding nieuwe SD kaart gedecteerd. Moet geformateerd worden om te gebruiken. En dan ben je dus alles kwijt op je SD kaart.....

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen